Maku hakukone

keskiviikko 22. joulukuuta 2021

Joulukinkku

Joulukinkku on perinteinen Jouluruoka. Itse ostin 3 Kg:n kinkun. Se on yhden hengen taloudelle sopiva. Joulukinkun paisto on suhteellisen suoraviivaista.

Pieniä eroja ohjeissa on olemassa. Itse noudatan aika yksinkertaista ohjetta. Tärkeää on antaa kinkun sulaa kunnolla ennen paistamista, sisälämpötilan pitäisi olla noin 10 celsius astetta. Kinkkua paistetaan sitten paistopussissa (Lue pussin ohje, muista leikata pussiin pieni aukko ylös) noin 120 celsius asteessa vähän yli tunti per kilo.

https://www.kivikylan.fi/kivikylassa-tapahtuu/kinkun-paisto-ohje

https://kotiliesi.fi/ruoka/kinkun-paisto/'

https://www.martat.fi/reseptit/joulukinkku/

https://yhteishyva.fi/reseptit/joulukinkun-paistaminen/recipe-24100 

Kinkku otetaan pois uunista kun on sopivan kypsä (eli sisälämpötila on jotain 75-85 välillä mausta riippuen). Ota paistinliemi talteen. Muista että paistin rasvaa ei saa laittaa likaviemäriin, koska se tukkii ne. Sitä voi käyttää kastikkeena ja ruoissa.

Anna kinkun jäähtyä. Teee sinappihuntu kinkulle (eli levität reippaasti sinappia ja teet viillot ja sitten laitat korppujauhoa pääle ja neilikkoja leikkauskohtiin). Sitten paistat 250 asteessa 10 minuuttia. 

Kannattaa lukea kinkun paisto-ohje läpi ja noudattaa sitä. Missään nimessä ei tule luottaa tähän ohjeeseen, koska sitä on lyhennetty.

Itsellä Prisman Kotimaista 3 Kg:n kinkku. Noudatan siinä olevaa ohjetta, koska se on aika hyvä.

https://kaikkiaitinireseptit.blogspot.com/2021/12/olipa-kerran-joulu-parhaat.html

Kinkku uuniin! Kinkkuhan on jo itsessään Satanistien ruokaa, näin uskotaan mm. Islamissa, Islamhan on Kristinuskon ja Juutalaisuuden eräs muoto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti