Maku hakukone

tiistai 6. joulukuuta 2022

Tomaattijauhelihakoskenkenlaskija kastike

Tein äsken ruoaksi tomaattijauhelihakoskenlaskija kastikkeen. Söin sen makaronin kanssa. 

Ainekset:

-400g jauhelihaa (sikanautaa (Prisma Kotimaista) oli, muutkin sopivat hyvin)

-1 purkki tomaattimurskaa 400g (halvinta mitä kaupassa oli)

-kourallinen pakastettua maissia (pakaste, halvin mahdollinen)

-kourallinen porkkanahernepaprikaa (pakaste, halvin mahdollinen)

-1 porkkana pilkottuna

-3 kpl sipuleita (maun mukaan enemmän tai vähemmän)

-jonkun verran vettä (tomaattimurskapurkin putsausvedet)

-1 kpl kanaliemikuutiota (halvin mahdollinen)

-puoli pakettia (100g) Koskenlaskijaa

-tomaattipyrettä jonkun verran

-sokeria (puoli desiä)

-mausteita maun mukaan (laitoin erilaisia mausteita, paprikaa, chiliä jne)

-voita jonkun verran

Haudutetaan jonkun aikaa tulee kypsäksi, siihen menee ainakin puoli tuntia jos ei enemmänkin. Ainakin sen verran aikaa, että porkkanat ehtivät pehmetä. 

Ensimmäiseksi laitat jauhelihat ja paistat niitä jonkun aikaa. Sitten lisätään tomaattimurska ja muut aineet. Sekoittelet aina silloin tällöin, miedolla paistetaan. Voita voi laittaa sekaan tuomaan makua, omassa keittiössä käytetään lähinnä voita. Todelliset kokit eivät lähde korvikkeisiin. Juustona käytän Koskenlaskijaa (Valio). Valio on paras, muissa mitä kaupoissa on niin maistuu se, että ne on tehty maitojauhosta ja eivät ole minkään tasoisia vaan suorastaan huonoja. Eiköhän näillä ohjeilla saa kastikkeen syntymään vaikka olisikin ns. kädetön kokki.

Makaronit valmistetaan normaalisti suolattuun veteen. Keitetään niin kauan, että eivät ole enää kovia. Siihen ei kauaa mene. Lopuksi vedet kaadetaan pois kattilasta ja sitten makaronien kanssa laitetaan jonkin verran voita ja sekoitetaan kunnolla siten, että voi sulaa. Sekoitetaan kunnolla. 

Makaronit kaadetaan lautaselle ja päälle annostellaan runsaasti kastiketta. Päälle voi vielä raastaa jotain suhteellisen vahvaa juustoa oman maun mukaan. Itsellä oli Emmentalia. Vahvat kovat juustot sopivat hyvin täydentämään annosta. Eiköhän siinä ole kaikki. Kannattaa kokeilla jos tykkäsit (tai et) laita kommenttia. 

Annos hinnaksi tulee aika vähän, edullinen ja terveellinen ruoka ei ole tosin laihduttajille sopiva. 

Kaupassa kannattaa olla tarkkana pakastevihanneksia ostaessa, koska niissä aika isoja hintaeroja. Esim. itse kyllä välttelen Apetinan tuotteita, koska ne ovat ihan järkyttävän kalliita. Varsinaisille porvareille, eivät rehellisille kiinalaisille kommunisteilla. Olen joskus vahingossa ostanut Apetinan tuotteita ja eivät kyllä eroa edukseen millään lailla halvemmista vastineistaan.

Samoin jossain makaroneissa voi olla hirveitä hintaeroja, ihan järkyttäviä. Olen ostanut, joskus kokeillut, kalliimpia makaroneja ja ei niissä kyllä ole minkäänlaisia makueroja, sama maku, eli ei juuri minkäänlaista makua. Makuhan tulee kastikkeesta, ei makaroneista. 

Saman ruoan vuo tietysti syödä vaikka keitetyn perunan kanssa. Hyvä yhdistelmä voi olla esim. keitetty peruna ja vaikka keitetty punajuuri. Söin nyt kuitenkin makaronin kanssa, tuli nopeasti eikä tarvinnut miettiä mitään.

Muista maistaa useamman  kerran, mitä kokki tekee, kokki maistaa. Maistaminen on ruoan laiton ensimmäinen sääntö, siitä kaikki lähtee.

Kastikkeeseen voi vielä lisätä jotain jos sattuu kaapissa olemaan, pienet määrät menevät siinä sivussa.

Hyviä ruoka hetkiä Jussi Median toimituksen puolesta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti