Maku hakukone

perjantai 14. toukokuuta 2021

Kannattaako ruoka tehdä itse?

 

Ruoan tekeminen itse on suhteellisen kannattavaa. Ruoka lajista riippuen tuntipalkka on aika hyvä. Harva saa sellaista palkkaa työpaikaltaan. Itse tehdyn ruoan hintaa voi verrata siihen mitä vastaava kaupassa maksaa. Tässä tulee ottaa huomioon, että valmisruoka on pääasiassa tehty huomattavasti halvemmista raaka-aineista. Esim. voi on korvattu palmuöljyllä ja muilla halvemmilla öljyillä. Lisäksi kun verrataan ruoan hintaa itse tehtyyn, pitää muistaa, että valmisruoassa ei yleensä ole kuin hitunen lihaa. 

Lisäksi pitää muistaa, että pienikin säästö tulee suuremmaksi kun otetaan huomioon verokiila, eli kuinka paljon pitää tienata että saa säästön puhtaana käteen. Tämä tarkoittaa, että pienikin hinta ero tulee kertoa jollain sopivalla kertoimella. Noin pääasiallisesti valmisruoka on huomattavasti halvemmista raaka-aineista tehtyä kuin itse tehty. Kaiken kaikkiaan ruoan tekeminen itse on taloudellisesti kannattavaa. Kannattaa opetella aluksi tekemään muutama ruokalaji kunnolla ja sitten pikkuhiljaa laajentaa valikoimaa niin ei kyllästy.

Taloudellisesti kannattavaa ruoanlaittoa on esim. herne-, makkarakeiton tekeminen. Molemmat ovat hyviä ja halpoja tehdä. Lisäksi ne voi pakastaa. Nimenomaan pakastus avaa tien edulliseen ruokaan, koska pakastettua ruokaa voi syödä useamman kerran niin siinä ei mene niin paljon aikaa ja siten tuntipalkka kasvaa huomattavasti. Kaupasta voi esim. ostaa leipää isommassa paketissa ja sitten pakastaa sen. Useimmat leivät oman kokemuksen mukaan kestävät pakastamista. Näin voi pienikin talous hyödyntää isompien kertaostosten edut. Tarkalla ostamisella voi helposti säästää paljon vuodenaikana. Säästöt voivat olla melko isoja.

Erityisen edullisia ruokia ovat mm. puurot ja kiisselit. Puurot ovat niin edullisia, että niiden hinnat pyöristyvät nollaan. Esim. 1 kg kaurahiutaletta maksaa alle euron. Esim. omenat ovat edullisia ja niistä saa tehtyä esim. erilaisia kauraomenapaistoksia. 

Kokeile Maku hakukonetta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti