Hernekeitto on hyvää ruokaa: terveellistä ja edullista.
500g kuivattuja herneitä
2L vettä
1 sipuli
n. 500g luutonta sianlihaa
2 tl suolaa
1/2 - 1 tl meiramia
Huuhdo herneet ja laita ne likoamaan 2L yön yli.
Keitä herneitä liotusvedessään miedolla lämmöllä noin tunti. Lisää pieniksi paloiksi paloiteltu sianliha keiton joukkoon. Lisää hienonnettu sipuli. Jatka keittämistä vielä noin tunti. Lisää tarvittaessa vettä ja tarkista maku. Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.
Lähde: Kotimaista hernepussi
Huomioita!
Itse teen hernekeiton makkarasta eli makkarat lisätään paloiteltuina. Jotkut paistavat makkarat pannulla mutta itse lisään raakana. Samoin jotkut pastavat sipulit kevyesti. Itse en niin tee vaan laitan raakana.
Itse teen puolikas annoksen, koska annos on niin suuri. Keittoon voi vielä lisätä muitakin raaka-aineita oman maun mukaan. Itse lisään vähän voita, koska rasvaa on muuten niin vähän. Lisään myös porkkanoita 2-3 puolikas annokseen ja sipuli voi lisätä reippaasti enemmän. Itse lisään myös makaronia tuomaan vaihtelua. Itse asiassa hernekeittoon voi lisätä vaikka mitä keksii. Kannattaa hauduttaa reilusti.
http://isoaidinreseptilla.blogspot.com/2010/09/hernekeitto.html
Hernekeitto reseptejä on Internet pullollaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti