Maku hakukone

tiistai 9. helmikuuta 2021

Taatelikakku

2 pkt kivettömiä taateleita

3 dl vettä

1 dl sokeria

200 g voita

2 munaa

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 1/2 dl vehnäjauhoja

Keitä vesi, sokeri ja paloitellut taatelit soseeksi. Anna seoksen vähän jäähtyä ja lisää joukkoon pehmeä voi ja munat hyvin vatkaten. Sekoita jauhoihin sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää seos kakkutaikinaan. Paista voidellussa jauhotetussa rengasvuoassa 175 C-asteen lämpötilassa noin yksi tunti.

Lähde: Ruoka-vuosi, Valitut Palat, Helsinki 1975

Huomioita!

Jauhotetaan korppujauholla kuten yleensäkin.

Pkt taateleita tarkoittaa kaupassa myytäviä 250g taatelipaketteja eli 2 pkt on yhteensä 500g (ja vielä kuivattuja). Itse olen käyttänyt erikoishienoja vehnäjauhoja. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti