2 pkt kivettömiä taateleita
3 dl vettä
1 dl sokeria
200 g voita
2 munaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
Keitä vesi, sokeri ja paloitellut taatelit soseeksi. Anna seoksen vähän jäähtyä ja lisää joukkoon pehmeä voi ja munat hyvin vatkaten. Sekoita jauhoihin sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää seos kakkutaikinaan. Paista voidellussa jauhotetussa rengasvuoassa 175 C-asteen lämpötilassa noin yksi tunti.
Lähde: Ruoka-vuosi, Valitut Palat, Helsinki 1975
Huomioita!
Jauhotetaan korppujauholla kuten yleensäkin.
Pkt taateleita tarkoittaa kaupassa myytäviä 250g taatelipaketteja eli 2 pkt on yhteensä 500g (ja vielä kuivattuja). Itse olen käyttänyt erikoishienoja vehnäjauhoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti